Rekordhöga elpriser

Tror nog att många med mig just nu frågar sig: varför är epriset så högt nu? Det är ju egentligen inte så konstigt då det som med alla annan handel handlar om utbud och efterfrågan. Så när vi stänger ner våra kärnkraftverk samtidigt som behovet av el ökar i och med att fler väljer elbilar och mängder med nya produkter som kommer ut på marknaden kräver eldrift så är det inte så konstigt att elpriset klättrar uppåt mot dessa rekordnivåer vi nu har haft.

Vi i församlingen tycker att denna utveckling känns oroande och att ha elbrist känns ju inte så roligt. Vi frågar oss vad vi kan göra för att stoppa denna utveckling och hur elpriset ska kunna komma ner på mer normala nivåer igen. Ett högt elpris drabbar ju tyvärr de som redan har det tufft i samhället där en fördubblad elräkning faktiskt kan göra att man helt plötsligt inte har råd att betala räkningen.

Elprisets utveckling är ju en del i att vi nu har en onormalt hög inflation i samhället. Att priserna stiger generellt och att de stiger mer än lönerna gör medför ju att konsumenterna får mindre resurser att röra sig med. Man behöver ju pengar till det mest livsavgörande så som mat och har man inte det så blir det riktigt tufft och kan leda till en ökad kriminalitet i samhället.

Detta är givetvis en utveckling som vi i Maria Magdalenas församling vill undvika till varje pris. Vi har ju flera pågående projekt där vi samlar in kläder till bättre behövande och vi har även matprojekt där vi t.ex. några ggr i månaden anordnar soppkök så de som är i störst behov kan komma till oss och få lite soppa så de kan mätta sina magar. Detta brukar vara väldigt uppskattat, även för oss i församlingen som får möjlighet att jobba dessa dagar med att tillaga och dela ut soppa.

Vi håller noga koll på utvecklingen i samhället, hur elpriset och inflationen utvecklas så vi kan utöka våra resurser om så skulle krävas så vi kan stödja de svagaste och de som bäst behöver vår hjälp i samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *